تحولات لبنان و فلسطین

محققان در دانشگاه امیرکبیر موفق به طراحی و ساخت دستگاه تحریک الکتریکی فراجمجمه ای مغز شدند که می تواند در راستای درمان برخی بیماریها همچون پارکینسون به کار رود.

دستگاه تحریک الکتریکی مغز ساخته شد/ ویژه بیماران پارکینسونی

به گزارش قدس آنلاین به نقل از مهر، گلناز بغدادی، دانشجوی دکتری مهندسی  پزشکی بیوالکتریک از دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه امیرکبیر در خصوص طرح « دستگاه تحریک الکتریکی فراجمجمه ای مغز» گفت: این دستگاه برای اولین بار در ایران توسط تیمی در  دانشگاه امیرکبیر به سرپرستی دکتر فرزاد توحید خواه، رئیس دانشکده مهندسی پزشکی ساخته شده است.

وی خاطر نشان کرد: از دستگاه تحریک الکتریکی فراجمجمه ای مغز برای درمان افسردگی، کسانی که نارسایی توجه و تمرکز دارند و درمان بیماران پارکینسونی استفاده می شود.

بغدادی با اشاره به عملکرد دستگاه گفت: با استفاده از این دستگاه، بیان الکتریکی خفیف از طریق  الکتروهایی که روی پوست سر بیمار قرار می گیرند اعمال شده و مغز تحریک می شود؛ پس از چند جلسه می توان اثرات بهبودی در بیمار را مشاهده کرد.

وی ادامه داد: سپس اثرات این کار به مدت زمان ۳تا ۴ ماه ماندگار خواهد بود و دوباره بیمار به کلینیک مراجعه می کند تا پس از تنظیم دستگاه روی دوز مشخص، بیمار بتواند از دستگاه در منزل برای بهبودی خود استفاده کند.

وی عنوان کرد: از این دستگاه در داخل و خارج از کشور در کلینیک های توانبخشی، روانشناسی و روانپزشکی، موسسات و مراکزی که در حوزه مهندسی پزشکی کار می کنند استفاده می شود.

بغدادی با اشاره به ویژگی های این دستگاه نسبت به نمونه های خارجی آن گفت: قابلیت برنامه ریزی توسط کامپیوتر، قابلیت ذخیره سازی اطلاعات از طریق پورت فلش و مجهز به صفحه لمسی برای کاربری آسان از ویژگی های این سیستم نسبت به نمونه های داخلی است.

وی با بیان اینکه این دستگاه در مرحله تجاری سازی است، اظهار داشت: آزمایشاتی با استفاده از این دستگاه به نتیجه رسیده و اکنون آماده سفارش گیری است.

بغدادی گفت: این دستگاه نسبت به نمونه خارجی، قیمت پایین تری (حدودا یک دهم) دارد.

به گزارش مهر، « دستگاه تحریک الکتریکی فراجمجمه ای مغز»از جمله طرح هایی بوده که در افتتاحیه هفدهمین نمایشگاه هفته ملی پژوهش، فناوری و فن بازارتوسط وزیر علوم رونمایی شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.